Gar­na­len-avo­ca­do

Dit hippe voorgerechtje met frisse avocado en Hollandse garnalen maak je in 10 min.

(361)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Dit hippe voorgerechtje met frisse avocado en Hollandse garnalen maak je in 10 min. 6 personen
3 361

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • 6 glaasjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pureer vruchtvlees met een staafmixer. Roer er de zure room en limoensap door. Snijd de dille en bieslook fijn. Schep de bieslook en dille door de crème. Breng op smaak met peper en zout. Vul glaasjes met de crème en verdeel er de Hollandse garnalen over.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Garnalen-avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len-avo­ca­do

1
1
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

2
2
  • 125 ml zure room
  • 2 el limoensap
  • 5 takjes dille
  • 10 sprietjes bieslook

Pureer vruchtvlees met een staafmixer. Roer er de zure room en limoensap door. Snijd de dille en bieslook fijn.

3
3
  • 200 g Hollandse garnalen

Schep de bieslook en dille door de crème. Breng op smaak met peper en zout. Vul glaasjes met de crème en verdeel er de Hollandse garnalen over.

Garnalen pellen

Instructievideo

00:36 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.