Ta­gli­a­tel­le met ci­troen en Hol­land­se gar­na­len

Citroen, garnalen, dille: ze zijn voor elkaar gemáákt in deze 15 minuten-pasta.

(201)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Citroen, garnalen, dille: ze zijn voor elkaar gemáákt in deze 15 minuten-pasta. 4 personen
2 201

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Snijd de dille fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.
  3. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. Meng het citroenrasp en 2 el citroensap met de zure room en 2/3 van de dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Voeg de haricots verts met de tuinerwten toe aan de sjalot en bak op middelhoog vuur 8 min. mee. Voeg peper en eventueel zout toe. Schep regelmatig om. Schep de pasta en dillesaus door de groenten. Bestrooi met de garnalen en de rest van de dille. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met artisjoksalade. Kijk voor het recept hiervan op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met citroen en Hollandse garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met ci­troen en Hol­land­se gar­na­len

1
  • 300 g tagliatelle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
  • 2 sjalotten
  • 15 g dille

Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Snijd de dille fijn.

3
  • 1 citroen
  • 150 g haricots verts

Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.

4
  • 25 g boter

Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min.

5
  • 125 ml zure room

Meng het citroenrasp en 2 el citroensap met de zure room en 2/3 van de dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
  • 450 g tuinerwten

Voeg de haricots verts met de tuinerwten toe aan de sjalot en bak op middelhoog vuur 8 min. mee. Voeg peper en eventueel zout toe. Schep regelmatig om.

7
  • 100 g Hollandse garnalen

Schep de pasta en dillesaus door de groenten. Bestrooi met de garnalen en de rest van de dille. Serveer direct. Bon appétit!

serveertip:

Lekker met artisjoksalade. Kijk voor het recept hiervan op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.