Lin­zen­sa­la­de met to­maat en blau­we bes

Ga voor kleur! Bijvoorbeeld met deze linzensalade met 3 kleuren tomaten. Je roostert ze in de oven.

(194)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Ga voor kleur! Bijvoorbeeld met deze linzensalade met 3 kleuren tomaten. Je roostert ze in de oven. 4 personen
4 194

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi met de suiker en wat zout. Besprenkel met de olie. Leg de takjes oregano tussen de tomaten. Zet ca. 45 min. in de oven.
  2. Spoel de linzen af onder koud water en laat uitlekken. Doe in een kom en voeg de blauwe bessen en de in stukken gescheurde blaadjes basilicum toe.
  3. Neem de tomaten uit de oven en verwijder de oregano. Schenk het vocht van de tomaten in een kom.
  4. Klop het vocht met de olie, balsamicoazijn en mosterd tot een dressing. Schep de tomaten en dressing voorzichtig door de linzensalade. Bestrooi met de noten.
video

Lin­zen­sa­la­de met to­maat en blau­we bes

receptvideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 224 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Linzensalade met tomaat en blauwe bes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­sa­la­de met to­maat en blau­we bes

1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
  • 250 g rode cherrytomaten
  • 250 g gele/oranje cherrytomaten
  • 2 tl suiker

Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi met de suiker en wat zout.

3
  • 3 el olijfolie
  • 3 takjes oregano

Besprenkel met de olie. Leg de takjes oregano tussen de tomaten. Zet ca. 45 min. in de oven.

4
  • 400 g linzen
  • 150 g blauwe bessen
  • 15 g basilicum

Spoel de linzen af onder koud water en laat uitlekken. Doe in een kom en voeg de blauwe bessen en de in stukken gescheurde blaadjes basilicum toe.

5

Neem de tomaten uit de oven en verwijder de oregano. Schenk het vocht van de tomaten in een kom.

6
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl dijonmosterd

Klop het vocht met de olie, balsamicoazijn en mosterd tot een dressing.

7
  • 40 g pistachenoten

Schep de tomaten en dressing voorzichtig door de linzensalade. Bestrooi met de noten. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.