Lin­zen­sa­la­de met kip

Rijkgevulde salade voor elke dag

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Rijkgevulde salade voor elke dag 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine stukken van 1 cm. Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de peen, het selderijzout en peper 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de sla fijn. Laat de kip uitlekken. Doe de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Meng de linzen, bosui, peen en sla op een schaal. Verdeel de kip erover. Besprenkel met de hazelnootolie en bestrooi met peper.

combinatietip:

Lekker met geroosterde hazelnoten en citroenparten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2015

Linzensalade met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­sa­la­de met kip

1
1
  • 600 g geschilde bospenen

Verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine stukken van 1 cm.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 1 tl selderiezout

Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de peen, het selderijzout en peper 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 3 bosuien
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 180 g kip naturel (blikjes)
  • 800 g linzen

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de sla fijn. Laat de kip uitlekken. Doe de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.

4
4
  • 3 el hazelnootolie

Meng de linzen, bosui, peen en sla op een schaal. Verdeel de kip erover. Besprenkel met de hazelnootolie en bestrooi met peper.

combinatietip:

Lekker met geroosterde hazelnoten en citroenparten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.