Rijst-lin­zen­sa­la­de met kip, biet en bra­men

Of je de kids salade kunt voorschotelen? Wél als er gegrilde kip en zoete bramen in zitten!

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Of je de kids salade kunt voorschotelen? Wél als er gegrilde kip en zoete bramen in zitten! 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in water met eventueel zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de kipfilethaasjes in de breedte en meng in een kom met 2 el olie. Bestrooi de kiphaasjes met peper en eventueel zout en gril de kip 5 min. in de grillpan. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de bietjes in blokjes van 1 cm en de bosuitjes in schuine ringetjes. Hak de walnoten grol.
  4. Klop de walnootolie, rodewijnazijn en de rest van de olie tot een dressing. Meng de kip, bietjes, bosui, walnoten en sla samen met de dressing door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de bramen erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2016

Rijst-linzensalade met kip, biet en bramen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst-lin­zen­sa­la­de met kip, biet en bra­men

1
1
  • 275 g zilvervliesrijst + linzen en biet

Kook de rijst in water met eventueel zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 250 g kipfilethaasjes
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de kipfilethaasjes in de breedte en meng in een kom met de olie.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

3
3

Bestrooi de kiphaasjes met peper en eventueel zout en gril de kip 5 min. in de grillpan. Keer halverwege.

4
4
  • 500 g gekookte bietjes
  • 3 bosuitjes
  • 50 g walnoten

Snijd ondertussen de bietjes in blokjes van 1 cm en de bosuitjes in schuine ringetjes. Hak de walnoten grof.

5
5
  • 3 el walnootolie
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 el olijfolie

Klop de walnootolie, rodewijnazijn en olie tot een dressing.

6
6
  • 75 g veldsla

Meng de kip, bietjes, bosui, walnoten en sla samen met de dressing door de rijst.

7
7
  • 150 g bramen

Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de bramen erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.