Lauw­war­me lin­zen­sa­la­de met gei­ten­kaas

(175)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 2 personen
3 175

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetronschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterselieblaadjes fijn en de olijven in vieren. Lek de linzen in een zeef uit. Schep in een magnetronschaal de linzen, bosui, peterselie, olijven en kappertjes door elkaar.
  2. Verwarm de schaal afgedekt in de magnetron ca. 3 min. op vol vermogen (700 Watt). Breng de linzen op smaak met de dressing, peper en zout.
  3. Verdeel de sla over grote borden en schep de linzensalade in het midden. Leg de geitenkaas op een bordje en verwarm in de magnetron ca. 1 min. op vol vermogen. Leg de smeltende kaas op de linzensalade en druppel de honing erover. Serveer met grof volkorenbrood.

variatietip:

Warme geitenkaas uit de magnetron is ook als nagerecht heerlijk. Druppel er wat meer honing over en serveer met aardbeien of druiven en geroosterde amandelen.

combinatietip:

Serveer met grof volkorenbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme linzensalade met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me lin­zen­sa­la­de met gei­ten­kaas

1
1
  • 2 bosuien
  • 4 takjes peterselie
  • 6 zwarte olijven zonder pit

Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterselieblaadjes fijn en de olijven in vieren.

2
2
  • 265 g linzen
  • 2 el kappertjes

Lek de linzen in een zeef uit. Schep in een magnetronschaal de linzen, bosui, peterselie, olijven en kappertjes door elkaar.

3
3

Verwarm de schaal afgedekt in de magnetron ca. 3 min. op vol vermogen (700 Watt).

4
4
  • 2 el mosterddressing
  • 100 g jonge bladsla

Breng de linzen op smaak met de dressing, peper en zout. Verdeel de sla over grote borden en schep de linzensalade in het midden.

5
5
  • 150 g zachte geitenkaas

Leg de geitenkaas op een bordje en verwarm in de magnetron ca. 1 min. op vol vermogen.

6
6
  • 2 tl honing

Leg de smeltende kaas op de linzensalade en druppel de honing erover.

variatietip:

Warme geitenkaas uit de magnetron is ook als nagerecht heerlijk. Druppel er wat meer honing over en serveer met aardbeien of druiven en geroosterde amandelen.

combinatietip:

Serveer met grof volkorenbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.