Lams­ko­te­let­ten met ho­ning en ge­roos­ter­de wor­tels

Lamsvlees combineert geweldig met zoet. Even marineren en zoetmakers honing en wortels doen de rest.

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Lamsvlees combineert geweldig met zoet. Even marineren en zoetmakers honing en wortels doen de rest. 4 personen
3 47

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd ondertussen de ansjovis, knoflook en de helft van de munt fijn. Meng met de helft van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om met de koteletten en laat afgedekt op het aanrecht 30 min. marineren.
  3. Ris ondertussen de tijm van de takjes. Meng de tijm met de honing, de rest van de olie, de azijn en chiliringen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de wortels in schuine stukken van 1½ cm. Meng met de honingmarinade en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven. Schep elke 10 min. om.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de lamskoteletten 5 min. Keer halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten. Snijd ondertussen de rest van de munt fijn. Bestrooi de koteletten met de munt en serveer met de wortel.

combinatietip:

Lekker met gepofte aardappel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Lamskoteletten met honing en geroosterde wortels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­ko­te­let­ten met ho­ning en ge­roos­ter­de wor­tels

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 teen knoflook
  • 7½ g munt
  • 2 el arachideolie

Snijd de ansjovis, knoflook en de muntblaadjes fijn. Meng met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 4 lamskoteletten
  • 7½ g tijm

Schep om met de koteletten en laat afgedekt op het aanrecht 30 min. marineren. Ris ondertussen de tijm van de takjes.

4
4
  • 3 el honing
  • 2 el arachideolie
  • 1 el natuurazijn
  • 2 tl chili ringen

Meng de tijm met de honing, de olie, de azijn en chiliringen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 600 g geschilde bospenen

Snijd de wortels in schuine stukken van 1½ cm. Meng met de honingmarinade en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Rooster ca. 30 min. in de oven. Schep elke 10 min. om.

7
7

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de lamskoteletten 5 min. Keer halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten.

8
8
  • 7½ g munt

Snijd ondertussen de rest van de munt fijn. Bestrooi de koteletten met de munt en serveer met de wortel.

combinatietip:

Lekker met gepofte aardappel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.