Lams­ko­te­let­ten met len­te­chi­michur­ri

Lamvlees met een pittige saus van kruiden en rode peper.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans hoofdgerecht Lamvlees met een pittige saus van kruiden en rode peper. 4 personen
2 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • grillpan
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de lamskoteletten afgedekt in 10 min. op kamertemperatuur komen. Bestrijk het vlees met 2 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Haal de blaadjes munt en peterselie van de takjes en pers de limoen uit. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de helft van het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn en snijd de sjalot zeer fijn.
  3. Doe voor de chimichurri de koriander, munt, peterselie, het limoensap, de rode peper, knoflook, de rest van de olie en het water in een hoge beker. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de sjalot en eventueel een mespunt zout toe.
  4. Verhit de grillpan. Gril het vlees 5 min. Keer halverwege. Laat de koteletten afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten op een warm bord. Serveer met de chimichurri.

bereidingstip:

Mooi weer? In plaats van in de grillpan kun je het vlees ook in 5 min. op de barbecue bereiden.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Lamskoteletten met lentechimichurri

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­ko­te­let­ten met len­te­chi­michur­ri

1
1
  • 8 lamskoteletten
  • 2 el olijfolie

Laat de lamskoteletten afgedekt in 10 min. op kamertemperatuur komen. Bestrijk het vlees met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

2
2
  • 15 g munt
  • 10 g platte peterselie
  • ½ limoen

Haal de blaadjes munt en peterselie van de takjes en pers de limoen uit.

3
3
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de helft van het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 1 knoflook
  • 1 sjalot

Snijd de knoflook fijn en snijd de sjalot zeer fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 15 g koriander
  • 4 el olijfolie
  • 2 el kraanwater

Doe voor de chimichurri de koriander, munt, peterselie, het limoensap, de rode peper, knoflook, de rest van de olie en het water in een hoge beker.

6
6

Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine.Voeg de sjalot en eventueel een mespunt zout toe.

7
7

Verhit de grillpan. Gril het vlees 5 min. Keer halverwege.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

8
8

Laat de koteletten afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten op een warm bord. Serveer met de chimichurri.

bereidingstip:

Mooi weer? In plaats van in de grillpan kun je het vlees ook in 5 min. op de barbecue bereiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.