Kip­fi­let met ci­trus­par­ten en ste­ra­nijs uit de oven

Wortel en citrus zijn een lekker stel. Het maakt de groente net even wat frisser. En de 5 kruidenpoeder maakt de kip een tikje zoet.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wortel en citrus zijn een lekker stel. Het maakt de groente net even wat frisser. En de 5 kruidenpoeder maakt de kip een tikje zoet. 4 personen
3 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (34 x 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de bospeen in de lengte en verdeel met de steranijs over de ovenschaal.
  2. Boen 1 mandarijn schoon en rasp de oranje schil. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de geraspte mandarijn uit. Besprenkel de bospeen met het sap en 3 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
  3. Meng de rest van de olie met de 5 kruidenpoeder tot marinade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de kipfilets met de marinade en leg op de bospeen. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.
  4. Pel ondertussen de rest van de mandarijnen en verdeel in partjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Meng de munt met het citrusrasp.
  5. Neem de kip uit de ovenschaal. Leg de bospeen met de mandarijnpartjes op een grote platte schaal. Leg de kip erop en schenk het sap uit de schaal erover. Verdeel over elke kipfilet een beetje citrusmunt.

combinatietip:

Lekker met rijstsalade met geroosterde paprika. Zie voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

bewaartip:

Je kunt de kipfilets 1 dag van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kipfilet met citrusparten en steranijs uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­fi­let met ci­trus­par­ten en ste­ra­nijs uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 600 g geschilde bospenen
  • 5 steranijsjes

Halveer de bospeen in de lengte en verdeel met de steranijs over de ovenschaal.

3
3
  • 1 mandarijn
  • 1 citroen

Boen de mandarijn en rasp de oranje schil. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de geraspte mandarijn uit.

4
4
  • 3 el arachideolie

Besprenkel de bospeen met het sap en de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5
  • 3 el arachideolie
  • 1 el 5 kruidenpoeder

Meng de olie met de 5 kruidenpoeder tot marinade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 4 kipfilets

Bestrijk de kipfilets met de marinade en leg op de bospeen. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 2 mandarijnen
  • 2 takjes munt

Pel ondertussen de mandarijnen en verdeel in partjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Meng de munt met het citrusrasp.

8
8

Neem de kip uit de ovenschaal. Leg de bospeen met de mandarijnpartjes op een grote platte schaal.

9
9

Leg de kip erop en schenk het sap uit de schaal erover. Verdeel over elke kipfilet een beetje citrusmunt.

combinatietip:

Lekker met rijstsalade met geroosterde paprika. Zie voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

bewaartip:

Je kunt de kipfilets 1 dag van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.