Lin­zen­sa­la­de met pad­den­stoe­len

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 555 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 177

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de linzen in ruim water met de knoflook en 2 takjes tijm aan de kook. Kook in 20 min. op laag vuur gaar. Giet af en verwijder de knoflook en tijm met een schuimspaan.
  2. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grotere exemplaren. Verhit 3 el olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 min. Voeg de paddenstoelen en de blaadjes van de resterende takjes tijm toe. Bak 5 min. mee. Voeg de zongedroogde tomaat toe, blus af met de rodewijnazijn en breng op smaak met peper en zout.
  3. Neem de pan van het vuur, voeg de linzen toe en schep voorzichtig om. Voeg de rest van de olie toe. Laat 20 min. rusten. Verdeel de rucola over 4 borden en schep de linzen met de groenten erop.
  4. Breng ondertussen in een pan 6 cm water aan de kook. Voeg de natuurazijn toe. Maak met een lepel een draaikolk in het water. Breek er 1 ei boven en laat voorzichtig in de kolk glijden. Pocheer het ei 3 min. voor een zachtgekookte dooier en 5 min. voor een hardgekookte dooier. Neem het ei met een schuimspaan of soeplepel uit de pan en laat kort uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige eieren. Leg ze met de schuimspaan op de linzen en bestrooi met peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.