Ban­ket­staaf

Simpeler dan je denkt: in 10 minuten is-ie klaar voor de oven.

  • gebak
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Simpeler dan je denkt: in 10 minuten is-ie klaar voor de oven. 4 personen
3 88

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Splits de eieren. Verkruimel de amandelspijs en meng met de kruidnagel, kardemom, 1 eidooier en het citroenrasp.
  2. Vorm een rol van 36 cm lang, die precies in het bladerdeeg (40 x 12 cm) past. Bestrijk het bladerdeeg met water. Leg de rol spijs in het midden. Vouw het deeg om de spijs en laat een beetje overlappen. Duw de naad dicht. Vouw de zijkanten naar binnen en duw dicht.
  3. Leg de banketstaaf met de naad naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de amandelen in het deeg. Klop de andere eidooier los met een vork. Bestrijk het deeg ermee. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

In plaats van kruidnagel kun je ook kaneel gebruiken.

video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Banketstaaf

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ban­ket­staaf

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 citroen
  • 2 eieren

Rasp de gele schil van de citroen. Splits de eieren.

3
  • 300 g amandelspijs
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl gemalen kardemom

Verkruimel de amandelspijs en meng met de kruidnagel, kardemom, 1 eidooier en het citroenrasp.

4

Vorm een rol van 36 cm lang, die precies in het bladerdeeg (40 x 12 cm) past.

5
  • ½ rol bladerdeeg

Bestrijk het bladerdeeg met water. Leg de rol spijs in het midden. Vouw het deeg om de spijs en laat een beetje overlappen. Duw de naad dicht.

6

Vouw de zijkanten naar binnen en duw dicht.

7
  • 20 garneeramandelen

Leg de banketstaaf met de naad naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de amandelen in het deeg.

8

Klop de andere eidooier los met een vork. Bestrijk het deeg ermee.

9

Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Bon appétit!

variatietip:

In plaats van kruidnagel kun je ook kaneel gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.