Ge­vul­de koe­ken

Als je ze eenmaal zelf hebt gemaakt, wil je nooit meer anders. En je hoeft niet eens te wachten tot ze zijn afgekoeld!

  • gebak
  • 12 stuks
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Als je ze eenmaal zelf hebt gemaakt, wil je nooit meer anders. En je hoeft niet eens te wachten tot ze zijn afgekoeld! 12 stuks
4 71

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • ronde uitsteekvorm (Ø 8-10 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem boven een kom en meng de basterdsuiker en het zout erdoor. Snijd de boter in blokjes en voeg met het koude water toe. Kneed snel tot een samenhangende bal. Verpak in vershoudfolie en laat op een koele plaats buiten de koelkast 1 uur rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de amandelspijs in een kom. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Meng er 1 ei door. Kneed tot een egale massa en draai er 12 balletjes van.
  3. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol met de deegroller de helft van het deeg uit tot een lap van 2 mm dik. Steek er met de uitsteekvorm 12 rondjes uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op elk rondje een balletje amandelspijs en druk een beetje plat.
  4. Klop het andere ei los in een kommetje. Bestrijk hiermee de randen van de deegrondjes rondom de spijs.
  5. Rol de andere helft van het deeg ook uit tot een lap van 2 mm dik en steek er weer 12 rondjes uit. Leg de rondjes op de deegrondjes met spijs en druk de randen aan. Bestrijk de bovenkant van de koeken met het ei en leg op elke koek een amandel. Bak de koeken in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Houd je deeg over? Rol het deeg uit tot lap van 1/2 cm dik en steek hier met een vormpje koekjes uit. Bak ze 12 min. op 180 graden in het midden van de oven.

bewaartip:

Je kunt de gevulde koeken 2 dagen van tevoren maken. Afgedekt zijn ze ca. 3 dagen houdbaar.

video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde koeken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de koe­ken

1
  • 400 g tarwebloem
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 250 g roomboter
  • 2 el kraanwater

Zeef de bloem boven een kom en meng de basterdsuiker en het zout erdoor. Snijd de boter in blokjes en voeg met het koude water toe.

2

Kneed snel tot een samenhangende bal. Verpak in vershoudfolie en laat op een koele plaats buiten de koelkast 1 uur rusten.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C.

4
  • 200 g amandelspijs
  • 1 citroen
  • 1 ei

Doe de amandelspijs in een kom. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Meng er het ei door. Kneed tot een egale massa en draai er 12 balletjes van.

5
  • 2 g tarwebloem

Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol met de deegroller de helft van het deeg uit tot een lap van 2 mm dik.

6

Steek er met de uitsteekvorm 12 rondjes uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

7

Leg op elk rondje een balletje amandelspijs en druk een beetje plat.

8
  • 1 ei

Klop het ei los in een kommetje. Bestrijk hiermee de randen van de deegrondjes rondom de spijs.

9

Rol de andere helft van het deeg ook uit tot een lap van 2 mm dik en steek er weer 12 rondjes uit.

Tip: Maak koekjes van het deeg dat je eventueel over hebt.

10
  • 12 garneeramandelen

Leg de rondjes op de deegrondjes met spijs en druk de randen aan. Bestrijk de bovenkant van de koeken met het ei en leg op elke koek een amandel.

11

Bak de koeken in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Bon appétit!

bereidingstip:

Houd je deeg over? Rol het deeg uit tot lap van 1/2 cm dik en steek hier met een vormpje koekjes uit. Bak ze 12 min. op 180 graden in het midden van de oven.

bewaartip:

Je kunt de gevulde koeken 2 dagen van tevoren maken. Afgedekt zijn ze ca. 3 dagen houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.