Weesper­mop­pen met kar­de­mom

Traditionele Hollandse koekjes, lekker zacht vanbinnen.

  • gebak
  • 16 stuks
  • 120 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 8 uur wachten
    • 10 min. oventijd
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Traditionele Hollandse koekjes, lekker zacht vanbinnen. 16 stuks
4 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg 1 eetlepel rasp, 60 g suiker, het ei en de kardemom toe en meng tot een egaal deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 8 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en vorm van elke portie een dikke rol.
  3. Strooi de rest van de suiker op een bord en rol de rol heen en weer over de suiker tot de rol 15 cm lang en 3 cm dik is. Herhaal met het andere stuk deeg. Snijd de rollen in plakjes van 1.5 cm. Druk die aan weerszijden in de overgebleven suiker en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de weespermoppen in de oven in 6-8 min. tot de randjes goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

Tip:

Je kunt ook 300 g kant-en-klaar amandelspijs gebruiken. Verkruimel het in een kom, voeg 1 eidooier en de kardemom toe en kneed tot een glad deeg zonder klontjes amandelspijs. Het hoeft niet te rusten. Rol het deeg uit en ga verder met het recept.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 1 g
Tags

Weespermoppen met kardemom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Weesper­mop­pen met kar­de­mom

1
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen.

2
  • 150 g garneeramandelen
  • 60 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • ½ tl kardemom

Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg 1 eetlepel rasp, de suiker, het ei en de kardemom toe en meng tot een egaal deeg.

3

Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 8 uur rusten in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5

Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en vorm van elke portie een dikke rol.

6
  • 160 g kristalsuiker

Strooi de rest van de suiker op een bord en rol de rol heen en weer over de suiker tot de rol 15 cm lang en 3 cm dik is. Herhaal met het andere stuk deeg.

7

Snijd de rollen in plakjes van 1.5 cm. Druk die aan weerszijden in de overgebleven suiker en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.

8

Bak de weespermoppen in de oven in 6-8 min. tot de randjes goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.