Ap­pel­bol­len met va­nil­le en spijs

Laat je kinderen meehelpen terwijl je deze lekkernij maakt: bladerdeeg om de appels vouwen kunnen ze prima!

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Laat je kinderen meehelpen terwijl je deze lekkernij maakt: bladerdeeg om de appels vouwen kunnen ze prima! 4 personen
4 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd het vanillestokje in de lengte aan één kant open en schraap voorzichtig het merg eruit. Voeg dit toe aan de amandelspijs. Klop het ei los en meng de helft ervan met de spijs en kardemom. Vul de appels met het mengsel.
  2. Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke stukken die groot genoeg zijn om een appel mee te bedekken. Leg op elk stuk een appel. Vouw het deeg over de appel tot een mooie bol en leg met de vouwkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bestrijk de bollen met de rest van het ei en strooi er de suiker over. Knip het leeggeschraapte vanillestokje in gelijke stukken en steek die als een ‘steeltje’ boven in de appelbol. Bak de bollen in ca. 25 min. goudbruin. Let op: het vanillestokje is niet eetbaar!
video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Appelbollen met vanille en spijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­bol­len met va­nil­le en spijs

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 elstar appels

Schil de appels en haal het klokhuis eruit met de appelboor.

3
3
  • 1 vanillestokje
  • 100 g amandelspijs

Snijd het vanillestokje in de lengte aan één kant open en schraap voorzichtig het merg eruit. Voeg dit toe aan de amandelspijs.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

4
4
  • 1 ei
  • 1 tl gemalen kardemom

Klop het ei los en meng de helft ervan met de spijs en kardemom. Vul de appels met het mengsel.

5
5
  • 270 g bladerdeeg

Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke stukken die groot genoeg zijn om een appel mee te bedekken. Leg op elk stuk een appel.

6
6

Vouw het deeg over de appel tot een mooie bol en leg met de vouwkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7
  • 2 el suiker

Bestrijk de bollen met de rest van het ei en strooi er de suiker over.

8
8

Knip het leeggeschraapte vanillestokje in gelijke stukken en steek die als een ‘steeltje’ in de appelbol.

9
9

Bak de bollen in ca. 25 min. goudbruin. Let op: het vanillestokje is niet eetbaar!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.