Wor­tel met knol­sel­de­rij

Frieten van wortel en knolselderij uit de oven, met de oosterse smaken van gember en koriander.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Frieten van wortel en knolselderij uit de oven, met de oosterse smaken van gember en koriander. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de knolselderij en snijd in plakken van 1.5 cm breed. Snijd de plakken in repen van 2 cm. Schil en rasp de gember. Meng met de olie, het zout en de koriander.
  3. Schep de bospeen en knolselderij in een kom door de gember-korianderolie. Verdeel de groente over de bakplaat en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.

combinatietip:

Lekker met witvis.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 189 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Wortel met knolselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel met knol­sel­de­rij

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
2
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij en snijd in plakken van 1.5 cm breed. Snijd de plakken in repen van 2 cm.

3
3
  • 3 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ tl zout
  • 6 el olijfolie
  • 3 cm verse gember

Schil en rasp de gember. Meng met de olie, het zout en de koriander.

4
4
  • 600 g geschilde bospenen

Schep de bospeen en knolselderij in een kom door de gember-korianderolie.

5
5

Verdeel de groente over de bakplaat en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.

combinatietip:

Lekker met witvis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.