Geschiedenis

Albert Heijn Museumwinkel

1887 nam Albert Heijn (1865-1945) de winkel van zijn vader in Oostzaan over. Hij wist dat piepkleine winkeltje uit te laten groeien tot een zeer succesvolle formule van supermarkten, verspreid door Nederland en België.

In onze museumwinkel worden diverse objecten tentoongesteld uit onze rijke historie. Bijvoorbeeld de toonbank waar Albert Heijn zelf nog achter heeft staan werken. Elke dag is in onze winkels zichtbaar dat meneer Heijn een sterke fundering heeft gelegd om elke dag de vertrouwde en inspirerende partner te zijn voor onze klanten. De museumwinkel is gratis te bezoeken, en leuk voor jong en oud! Het museum wordt gerund door vrijwilligers die je van alles kunnen vertellen over de rijke historie van Albert Heijn.

Zaanse Schans
De Zaanse Schans is een vrij toegankelijk woon-werkgebied anno 1850. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van verse koeken, of kijk even binnen bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden. De kaasmakerij, tinnegieterij en de diverse molens mag u ook zeker niet missen. De Zaanse Schans is een uniek dorp in Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Een dagje uit op de Zaanse Schans in Noord-Holland is leuk én leerzaam.


Alvast een voorproefje?
Doe een digitale tour door de Museumwinkel! In deze digitale tour nemen we je op een interactieve manier mee door de winkel op de Zaanse Schans. Hier kun je als bezoeker door de winkel te bezoeken, zonder naar de Zaanstreek toe te komen. Kijk om je heen en klik op verschillende touchpoint om meer te weten over onze geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat we al sinds 1887 boodschappen bezorgen en dat Albert Heijn de streepjescode naar Nederland bracht? Neem hier een digitaal kijkje in onze museumwinkel.


Locatie: Kalverringdijk 5, 1509 BT, Zaandijk
E-mail: albertheijn.erfgoed@ah.nl
Website: albertheijnerfgoed.nl
Openingstijden: bekijk hier onze actuele openingstijden