De AH Foundation gaat verder!

Ons fruit uit Afrika smaakt niet alleen lekker, het geeft je ook een goed gevoel. Dat komt doordat onze telers samen met de AH Foundation bijdragen aan betere leefomstandigheden voor de lokale gemeenschap. De AH Foundation is in 2007 door Albert Heijn, samen met zijn versleveranciers, opgericht. Hiermee zetten Albert Heijn en haar versleveranciers zich al meer dan 10 jaar in voor lokale projecten. De AH Foundation investeert vooral in lokale projecten op het gebied van wonen, scholing en gezondheid. De AH Foundation werkt nauw samen met ICCO en FairMatch Support. Zij helpen ons de juiste projecten te selecteren en mede tot stand te brengen, zoals watervoorzieningen en onderwijs. Zo smaakt groente en fruit nog lekkerder! Alle producten van de AH Foundation zijn vanaf nu herkenbaar aan het nieuwe logo. Sinds 2019 zijn wij ook van start gegaan in Zuid-Amerika.

Vroeg je je af hoe de AH Foundation werkt, hoe projecten gekozen worden en wat soort projecten wij ondersteunen? Bekijk het Albert Heijn Foundation verslag.

Meer informatie

Naar land van herkomst

Elk jaar gaan een aantal enthousiaste werknemers met AH Foundation Exchange Program naar een land waar AH Foundation producten worden geproduceerd en AH Foundation projecten plaatsvinden.

Onze druiventeler in Zuid-Afrika

In februari 2019 ging een team van de Albert Heijn met de AH Foundation Exchange Program naar het noorden van Zuid-Afrika. Daar zit druiventeler Karsten die onze heerlijke druiven teelt!

Exchange Program in Marokko

Eind oktober 2017 zijn vier medewerkers van Albert Heijn met het AH Foundation Exchange Program naar Marokko gegaan om daar de tomatenteler Azura en de projecten van de AH Foundation te bezoeken.

Expeditie AHFRIKA tijdens 10 jarige AH Foundation

Al jaren halen wij groente, fruit en bloemen uit Afrika, omdat ze niet altijd dichtbij verkrijgbaar zijn. Denk aan onze heerlijke druiven en blauwe bessen uit Zuid-Afrika en fruitsalades uit Ghana.

Lees meer over de herkomst van onze producten

Onze reis naar Ghana

Bekijk de video

Bekijk de video

Meer weten over de AH Foundation?

Bekijk de video

Bekijk de video