Torrone (Italiaanse noga)

Gebak, Hapje, 12 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 20 minuten,

Laatst aangepast: 30-01-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr fijne kristalsuiker
  • 200 ml water
  • 2 eiwitten (op kamertemperatuur)
  • 2 tl vanille extract
  • 2 tl amandel extract
  • 125 gr fijngehakte amandelen
  • 100 gr fijngehakte gesuikerde vruchten

Bereiden

Doe de suiker en het water in een steelpan. Breng het geheel aan de kook op een medium vuur tot de thermometer 130 graden aangeeft. Intussen mix je in de vetvrije kom de eiwitten stijf. Zodra de suikerstroop de temperatuur heeft bereikt van 130 graden, voeg je deze langzaam in een dun stoompje al mixend toe aan de stijfgeslagen eiwitten. Als de suiker in z'n geheel is toegevoegd, doe dan de extracten erbij. Het geheel heeft nu een witglanzende kleur. Met de mixer, op medium snelheid, mix je het geheel in 13 minuten nog eens goed door. De torrone wordt steeds steviger van textuur. Voeg de amandelen en de vruchtjes toe. Roer het geheel nog goed door, tot het niet meer mogelijk is om het fatsoenlijk door te roeren. Stort de torrone op het ingevette bakpapier en vorm een vierkant, rechthoek of cirkel van ongeveer 4 à 5 cm dik. Zet de torrone minimaal één nacht afdekt weg op een koele plaats voordat je het in stukken verdeeld.

Materialen

Ingevet bakpapier, een vetvrije kom, een steelpan, een handmixer en een kookthermometer.

Bronvermelding