Texmex run­der­reep­jes met ba­by­ro­mai­ne

Een light-topper uit Mexico, en ook nog lekker kruidig

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Een light-topper uit Mexico, en ook nog lekker kruidig 4 personen
3 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een kom de runderreepjes met de olie en kruidenmix. Smelt de boter in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8 min. goudbruin.
  2. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie of boter. Bak de runderreepjes in 3 min. goudbruin en gaar. Halveer de romaatjes en bak 2 min. op middelhoog vuur mee met de runderreepjes.
  3. Laat de mais uitlekken en voeg toe aan de aardappelpartjes. Haal de blaadjes van de sla los en verdeel over een platte schaal. Schep het vlees met de romaatjes erop. Serveer met de aardappelpartjes en maïs.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 515 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Texmex runderreepjes met babyromaine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Texmex run­der­reep­jes met ba­by­ro­mai­ne

1
1
  • 2 tl cajun kruidenmix
  • 2 el olijfolie
  • 350 g runderreepjes

Meng in een kom de runderreepjes met de olie en kruidenmix.

2
2
  • 450 g aardappelpartjes
  • 25 g boter

Smelt de boter in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8 min. goudbruin.

3
3

Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie of boter. Bak de runderreepjes in 3 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 250 g romaatjes

Halveer de romaatjes en bak 2 min. op middelhoog vuur mee met de runderreepjes.

5
5
  • 300 g mais

Laat de mais uitlekken en voeg toe aan de aardappelpartjes.

6
6
  • 2 kropjes babyromainesla

Haal de blaadjes van de sla los en verdeel over een platte schaal.

7
7

Schep het vlees met de romaatjes op de sla. Serveer met de aardappelpartjes en maïs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.