Ca­junk­ar­bo­na­de met zoe­te wit­lof

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de stronken doormidden. Verwijder de harde kern. Bestrooi de karbonades met de kruidenmix. Verhit 15 g boter in een koekenpan en bak de karbonades in 10 min. gaar. Verhit 15 g boter in een hapjespan en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudgeel en gaar.
  2. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bak het witlof in 8 min. beetgaar, keer regelmatig. Voeg de suiker met 1-2 el water en de tijm toe en bak nog 1-2 min. tot de suiker is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de cajunkarbonades en de aardappelschijfjes over 4 borden. Serveer met het zoete witlof.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.