Mexi­caan­se groen­te­scho­tel met kip

Ay caramba! Haal je sombrero maar tevoorschijn, want dit snelle ovengerecht brengt je in zonnige sferen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 675 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(203)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Ay caramba! Haal je sombrero maar tevoorschijn, want dit snelle ovengerecht brengt je in zonnige sferen. 4 personen
3 203

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor of verwarm de oven voor op 225 °C. Schep de kipfiletreepjes om met de kruidenmix. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de kip op halfhoog vuur in ca. 6 min. goudbruin.
  2. Schep uit de pan. Schenk de rest van de olie in de pan en roerbak de bevroren groente in ca. 5 min. gaar.
  3. Meng de kipreepjes door de gebakken groentemix en schep het mengsel in de ovenschaal. Snijd de gordita's in vieren en steek ze ertussen. Bestrooi met de gemalen kaas.
  4. Zet de schotel op het rooster midden in de oven en laat de kaas in ca. 10 min. smelten en iets kleuren.
  5. Serveer de schotel warm.

serveertip:

Zet voor de liefhebbers van pittig eten chilisaus of 'hot pepper' saus op tafel.

kookstaptip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 40-41

Mexicaanse groenteschotel met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se groen­te­scho­tel met kip

1
1
  • 325 g kipfiletreepjes
  • 1 el cajun kruidenmix
  • 1 el olie

Verwarm de ovengrill voor of verwarm de oven voor op 225 °C. Schep de kipfiletreepjes om met de kruidenmix. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip op halfhoog vuur in ca. 6 min. goudbruin.

2
2
  • 1 el olie
  • 750 g Mexicaanse wokgroente

Schep uit de pan. Schenk de rest van de olie in de pan en roerbak de bevroren groente in ca. 5 min. gaar.

3
3
  • 8 stuks gordita's
  • 175 g gemalen jonge kaas

Meng de kipreepjes door de gebakken groentemix en schep het mengsel in de ovenschaal. Snijd de gordita's in vieren en steek ze ertussen. Bestrooi met de gemalen kaas.

4
4

Zet de schotel op het rooster midden in de oven en laat de kaas in ca. 10 min. smelten en iets kleuren.

5
5

Serveer de schotel warm.

serveertip:

Zet voor de liefhebbers van pittig eten chilisaus of 'hot pepper' saus op tafel.

kookstaptip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.