Texmex fa­ji­tas

Stel zelf de lekkerste Mexicaanse wrap samen.

(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Stel zelf de lekkerste Mexicaanse wrap samen. 4 personen
3 93

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de sinaasappel en limoen uit. Snijd de knoflook fijn. Dep de ribeyes droog met keukenpapier en leg ze in een schaal waar ze net in passen. Meng het sinaasappel- en limoensap met de worcestersaus, knoflook en olie en schenk over het vlees. Laat afgedekt buiten de koelkast 2 uur marineren.
  2. Snijd de uien in ringen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Haal het vlees uit de marinade, dep droog en bestrooi met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de grillpan. Gril de ribeyes 3-4 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Gril ondertussen de ui en paprika 4 min. in de grillpan. Schep regelmatig om. Voeg de laatste minuut de jalapeños toe.
  4. Verwarm de tortilla’s in een koekenpan. Snijd het vlees in dunne reepjes. Serveer de tortilla’s met het vlees, de groenten en zure room.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 575 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Texmex fajitas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Texmex fa­ji­tas

1
  • 1 perssinaasappel
  • 1 limoen
  • 3 tenen knoflook

Pers de sinaasappel en limoen uit. Snijd de knoflook fijn.

2
  • 2 ribeyes

Dep de ribeyes droog met keukenpapier en leg ze in een schaal waar ze net in passen.

3
  • 1 el worcestershiresauce
  • 3 el olijfolie

Meng het sinaasappel- en limoensap met de worcestersaus, knoflook en olie en schenk over het vlees.

4

Laat afgedekt buiten de koelkast 2 uur marineren.

5
  • 2 uien
  • 2 zoete puntpaprika's

Snijd de uien in ringen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen.

6

Haal het vlees uit de marinade, dep droog en bestrooi met peper en eventueel zout.

7

Verhit de grillpan. Gril de ribeyes 3-4 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

8
  • 3 el jalapeños

Gril ondertussen de ui en paprika 4 min. in de grillpan. Schep regelmatig om. Voeg de laatste minuut de jalapeños toe.

9
  • 8 tortillawraps

Verwarm de tortilla’s in een koekenpan. Snijd het vlees in dunne reepjes.

10
  • 125 ml zure room

Serveer de tortilla’s met het vlees, de groenten en zure room. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.