Worst­jes met ui­en­jus

Mét karakteristiek Hollands kuiltje in de peterseliepuree

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Mét karakteristiek Hollands kuiltje in de peterseliepuree 4 personen
2 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Verhit de helft van de boter in een braadpan en braad de worsten op matig vuur in 10 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de peterselie fijn. Leg in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Houd warm in de oven.
  3. Fruit de uien in het achtergebleven bakvet 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Roer de bloem erdoor en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat in 10 min. op matig vuur inkoken tot een dikke jus. Roer regelmatig.
  4. Bereid ondertussen de puree in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de peterselie erdoor. Roer de rest van de boter door de jus. Verdeel de puree over de borden en maak een kuiltje in het midden. Leg op elk bord een worst. Schep een beetje jus in de kuiltjes en serveer de rest erbij.
video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.630 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Worstjes met uienjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Worst­jes met ui­en­jus

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2
  • 4 braadworsten
  • 25 g boter

Verhit de helft van de boter in een braadpan en braad de worsten op matig vuur in 10 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 20 g platte peterselie
  • 2 uien

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de peterselie fijn.

4
4

Leg de worsten in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Houd warm in de oven.

5
5

Fruit de uien in het achtergebleven bakvet 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

6
6
  • 1 laurierblaadje
  • 350 ml runderbouillon
  • 1 el bloem

Roer de bloem erdoor en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe.

7
7

Breng aan de kook en laat in 10 min. op matig vuur inkoken tot een dikke jus. Roer regelmatig.

8
8
  • 900 g aardappelpuree met boter

Bereid ondertussen de puree in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de peterselie erdoor.

9
9
  • 25 g boter

Roer de rest van de boter door de jus. Verdeel de puree over de borden en maak een kuiltje in het midden.

10
10

Leg op elk bord een worst. Schep een beetje jus in de kuiltjes en serveer de rest erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.