Jacht­scho­tel met aard­ap­pel­pu­ree

Vul je keuken met de geur van nootmuskaat en wintergroenten.

(275)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Vul je keuken met de geur van nootmuskaat en wintergroenten. 4 personen
3 275

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen 20 min. Verhit ondertussen ¼ van de boter in de pan en bak het gehakt in 5 min. rul. Haal het vlees uit de pan.
  2. Snijd de ui in ringen en de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Bak de uien in het braadvet in 6 min. glazig, voeg dan de winterpeen en de prei toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 8 min. stoven. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  3. Doe het gehakt bij de groenten en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laurierblaadje, de peterselie en de bouillon toe. Laat op laag vuur verder stoven. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk met de helft van de boter, schenk het bij de aardappelen en stamp tot puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Schep de puree in de braadpan op het vlees en de groenten, of doe alles in de ovenschaal. Verdeel het paneermeel en het boterrestje erover. Zet ca. 20 min. in de oven en serveer direct.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.050 kcal
  • eiwit 56 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 63 g
    waarvan verzadigd 31 g
  • natrium 610 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Jachtschotel met aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Jacht­scho­tel met aard­ap­pel­pu­ree

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Kook de aardappelen 20 min.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

2
2
  • 25 g boter
  • 1 kg rundergehakt

Verhit ondertussen de boter in de pan en bak het gehakt in 5 min. rul. Haal het vlees uit de pan.

3
3
  • 3 uien
  • 3 winterpeen
  • 1 prei

Snijd de ui in ringen en de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in ringen.

4
4

Bak de uien in het braadvet in 6 min. glazig, voeg dan de winterpeen en de prei toe.

5
5

Laat op laag vuur met de deksel op de pan 8 min. stoven.

6
6

Verwarm de oven voor op 190 °C.

7
7
  • 1 laurierblaadje
  • 20 g platte peterselie
  • 200 ml runderbouillon

Doe het gehakt bij de groenten en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laurierblaadje, de peterselie en de bouillon toe.

8
8

Laat op laag vuur verder stoven. Giet de aardappelen af.

9
9
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • 1 tl nootmuskaat

Verwarm de melk met de boter, schenk het bij de aardappelen en stamp tot puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

10
10
  • 3 el paneermeel
  • 25 g boter

Schep de puree in de braadpan op het vlees en de groenten, of doe alles in de ovenschaal. Verdeel het paneermeel en het boterrestje erover.

11
11

Zet ca. 20 min. in de oven en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.