Klassieke kippenbouillon

Zelfgetrokken bouillon, dat is het wachten waard. Na 3 uur heb je een pan vol huiselijk geluk

180 kcal

15 min. bereiden, 3 uur wachten

2.5/5

(37)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 3 liter kraanwater

    kraanwater

  • 1 hele kip

    hele kip

  • 200 gram winterpeen

    winterpeen

  • 200 gram preien

    preien

  • 1 ui

    ui

  • 0.5 struik bleekselderij

    bleekselderij

  • 0.25 theelepel gemalen kruidnagel

    gemalen kruidnagel

  • 0.25 theelepel gedroogde nootmuskaat

    gedroogde nootmuskaat

  • 1 zakje verse peterselie

    verse peterselie

  • 2 gedroogde laurierblaadjes

    gedroogde laurierblaadjes

Dit heb je nodig

  • schuimspaan


2013 nr. 11 - Oven aan!

Aan de slag

  1. Leg de kip in een pan met het water. Breng aan de kook.

  2. Snijd ondertussen de winterpeen en prei in stukken. Snijd de bleekselderij in stukken en de ui in parten. Schep met een schuimspaan het eventuele schuim van de bouillon.

  3. Voeg de prei, wortel, bleekselderij, ui, peterselie, laurier, nootmuskaat en kruidnagel toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de soep zonder deksel op laag vuur tegen de kook aan 3 uur trekken. Schep af en toe het eventuele schuim van de bouillon

  4. Zeef de bouillon en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bon appétit!

  • Kippenbouillon

    Instructievideo - 01:45 min.

Wat vond je van dit recept?

Klassieke kippenbouillon

Zelfgetrokken bouillon, dat is het wachten waard. Na 3 uur heb je een pan vol huiselijk geluk

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig