Huts­pot met brui­ne bo­nen

Lekker Hollands en verrassend anders: met bruine bonen.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Lekker Hollands en verrassend anders: met bruine bonen. 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de winterpeen in blokjes en snipper de ui. Verhit de boter in een pan. Bak de peen en ui 2 min. Leg de aardappelen op de groenten en voeg een laagje water toe. Breng aan de kook. Kook de groenten en aardappelen met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet de groenten en aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp groenten en aardappelen grof en voeg zo veel kookvocht toe dat een smeuïge puree ontstaat. Voeg de uitgelekte bruine bonen toe en verwarm al omscheppend nog 2 min. op laag vuur. Breng de hutspot op smaak met de selderij, peper en eventueel zout. Schep op borden en leg de worst erop.

combinatietip:

Extra hartige smaak? Bak met de peen en ui magere spekreepjes (125 g per 2 personen) mee.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 2.425 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2013 week 44

Huts­pot met brui­ne bo­nen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Huts­pot met brui­ne bo­nen

1
1
  • 1 ui
  • 300 g winterpeen
  • 15 g boter

Snijd de winterpeen in blokjes en snipper de ui. Verhit de boter in een pan. Bak de peen en ui 2 min.

2
2
  • 600 g stamppotaardappelen

Leg de aardappelen op de groenten en voeg een laagje water toe. Breng aan de kook.

3
3
  • 250 g magere rookworsten

Kook de groenten en aardappelen met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4

Giet de groenten en aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de groenten en aardappelen grof en voeg zo veel kookvocht toe dat een smeuïge puree ontstaat.

5
5
  • 180 g Hollandse bruine bonen

Voeg de uitgelekte bruine bonen toe en verwarm al omscheppend nog 2 min. op laag vuur.

6
6
  • 1 tl selderijblad, gedroogd

Breng de hutspot op smaak met de selderij, peper en eventueel zout. Schep op borden en leg de worst erop.

combinatietip:

Extra hartige smaak? Bak met de peen en ui magere spekreepjes (125 g per 2 personen) mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.