Brui­ne­bo­nen­scho­tel

De Hollandse bruine boon kan het prima vinden met de spek, kaas en champignons. Voedzaam en easy!

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De Hollandse bruine boon kan het prima vinden met de spek, kaas en champignons. Voedzaam en easy! 4 personen
3 106

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen in een wok of hapjespan op laag vuur de plakjes ontbijtspek knapperig in 5 min. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Verhit de olie in dezelfde pan en roerbak de champignonroerbakmix 4 min. Voeg de bruine bonen met vocht toe en breng al roerend aan de kook. Laat het gerecht afgedekt 2-3 min. zachtjes koken. Verkruimel het ontbijtspek en de witte kaas en strooi ze over het gerecht. Serveer de meergranenrijst erbij.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.410 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 12-13

Bruinebonenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brui­ne­bo­nen­scho­tel

1
1
  • 275 g meergranenrijst

Bereid de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 150 g gerookt ontbijtspek

Bak ondertussen in een wok of hapjespan op laag vuur de plakjes ontbijtspek knapperig in 5 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 2 el olie
  • 400 g champignon roerbakmix

Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de olie in dezelfde pan en roerbak de champignonroerbakmix 4 min.

4
4
  • 720 ml Hollandse bruine bonen

Voeg de bruine bonen met vocht toe en breng al roerend aan de kook. Laat het gerecht afgedekt 2-3 min. zachtjes koken.

5
5
  • 200 g witte kaas

Verkruimel het ontbijtspek en de witte kaas en strooi ze over het gerecht. Serveer de meergranenrijst erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.