Huts­pot met brui­ne bo­nen

Lekker makkelijk: met kant-en-klare hutspotgroenten.

(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Lekker makkelijk: met kant-en-klare hutspotgroenten. 2 personen
3 115

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui uit de zak hutspotgroenten 2 min. Bak de wortel uit de zak hutspotgroenten 2-3 min. mee.
  2. Schil ondertussen de aardappelen. Leg aardappelen op de hutspotgroenten en voeg een bodem water toe. Doe de deksel op de pan en kook groenten en aardappelen in 15 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Giet de groenten en aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de groenten en aardappelen met de pureestamper grof en voeg zo veel kookvocht toe dat een smeuïge puree ontstaat.
  4. Voeg de uitgelekte bruine bonen toe en verwarm al omscheppend nog 1 min. op laag vuur. Breng op smaak met het selderijblad, peper en zout. Schep de hutspot op borden en serveer met de rookworst.

bewaartip:

Deze hutspot kun je invriezen. Laat het gerecht op de dag van serveren in de koelkast ontdooien. Verwarm het al roerend in een pan op laag vuur in 8 min.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 2.425 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2011 week 02-03

Hutspot met bruine bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Huts­pot met brui­ne bo­nen

1
1
  • 500 g hutspotgroenten
  • 25 g boter

Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui uit de zak hutspotgroenten 2 min. Bak de wortel uit de zak hutspotgroenten 2-3 min. mee.

2
2
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen.

3
3

Leg de aardappelen op de hutspotgroenten en voeg een bodem water toe.

4
4

Doe de deksel op de pan en kook de groenten en aardappelen in 15 min. gaar.

5
5
  • 350 g magere rookworsten

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6

Giet de groenten en aardappelen af en vang het kookvocht op.

7
7

Stamp de groenten en aardappelen met de pureestamper grof en voeg zo veel kookvocht toe dat een smeuïge puree ontstaat.

8
8
  • 2 tl selderijblad, gedroogd
  • 330 g Hollandse bruine bonen

Voeg de uitgelekte bruine bonen toe en verwarm al omscheppend nog 1 min. op laag vuur. Breng op smaak met het selderijblad, peper en zout.

9
9

Schep de hutspot op borden en serveer met de rookworst.

bewaartip:

Deze hutspot kun je invriezen. Laat het gerecht op de dag van serveren in de koelkast ontdooien. Verwarm het al roerend in een pan op laag vuur in 8 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.