Pit­ti­ge brui­ne­bo­nen­soep met cho­ri­zo

Typische wintersoep, met een exotisch tintje door de chorizo.

(188)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Typische wintersoep, met een exotisch tintje door de chorizo. 4 personen
3 188

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de paprika in kleine blokjes. Halveer de chorizo en snijd beide worsthelften nogmaals doormidden. Snijd dit in blokjes en bak ze 3-4 min. al omscheppend in een droge soeppan.
  2. Schep de ui erdoor en bak deze 2-3 min. zachtjes mee. Schep het mengsel af en toe om. Schep de groenten met de inhoud van de bruine bonen door het chorizomengsel. Schenk de bouillon erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Laat nog 10 min. zachtjes koken.
  3. Druk met een stamper de bonen fijn en roer goed, tot de soep mooi gebonden is. Breng op smaak met peper en zout.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.960 mg
  • vezels 22 g
Tags
Ook te zien in

Pittige bruinebonensoep met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge brui­ne­bo­nen­soep met cho­ri­zo

1
1
  • 1 grote ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika

Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de paprika in kleine blokjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 100 g chorizo (worst)

Halveer de chorizo en snijd beide worsthelften nogmaals doormidden. Snijd in blokjes en bak ze 3-4 min. al omscheppend in een soeppan zonder olie of boter.

3
3

Voeg de ui toe en bak deze 2-3 min. zachtjes mee. Schep het mengsel af en toe om.

4
4
  • 1600 g Hollandse bruine bonen

Laat de bruine bonen uitlekken in een zeef en spoel af. Schep de groenten met de bruine bonen door het chorizomengsel.

5
5
  • 1 liter kraanwater
  • 2 tabletten vleesbouillon

Schenk het water en de bouillontabletten erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Laat nog 10 min. zachtjes koken.

6
6

Druk met een pureestamper de boenen fijn en roer goed, tot de soep mooi gebonden is. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.