Pom­poen­stoof

Op de Spaanse toer met chorizo, paprika en tomaat.

(748)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Op de Spaanse toer met chorizo, paprika en tomaat. 4 personen
3 748

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • gietijzeren pan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd in parten en verwijder de schil. Halveer de parten. Snijd de chorizo in plakjes en de ui in kwarten. Snijd de knoflook fijn en de peterselie grof. Laat de paprika uitlekken en snijd in stukjes. Halveer de krieltjes en laat de linzen uitlekken.
  2. Bak de chorizo in een gietijzeren pan zonder olie of boter op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan. Bak in het bakvet de ui met de paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur. Bak de knoflook 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de paprika, pompoen, krieltjes, bouillon en port toe. Roer door en breng aan de kook.
  3. Leg de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur in 25 min. gaar stoven. Schep regelmatig om. Voeg de linzen na 15 min. toe. Controleer na 20 min. of de pompoen en de krieltjes gaar zijn. Schep 2/3 van de chorizo met de helft van de peterselie door de stoof. Verdeel de rest van de chorizo en peterselie erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.783 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pompoenstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­stoof

1
  • 850 g flespompoen

Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd in parten en verwijder de schil. Halveer de parten.

2
  • 250 g chorizo
  • 2 rode uien

Snijd de chorizo in plakjes en de ui in kwarten.

3
  • 2 tenen knoflook
  • 20 g platte peterselie

Snijd de knoflook fijn en de peterselie grof.

4
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Laat de paprika uitlekken en snijd in stukjes.

5
  • 500 g krieltjes
  • 400 g linzen

Halveer de krieltjes en laat de linzen uitlekken.

6

Bak de chorizo in de gietijzeren pan zonder olie of boter op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

7

Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

8
  • 2 tl paprikapoeder

Bak in het bakvet de ui met de paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur. Bak de knoflook 3 min. mee.

9
  • 70 g tomatenpuree
  • 350 ml hete kippenbouillon
  • 150 ml witte port

Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de paprika, pompoen, krieltjes, bouillon en port toe. Roer door en breng aan de kook.

10
  • 400 g linzen

Leg de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur in 25 min. gaar stoven. Schep regelmatig om. Voeg de linzen na 15 min. toe.

11

Controleer na 20 min. of de pompoen en de krieltjes gaar zijn. Schep 2/3 van de chorizo met de helft van de peterselie door de stoof.

12

Verdeel de rest van de chorizo en peterselie erover. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.