Vlees-en-vis­pot­je

Gekruid rundvlees en wilde zalm op één bord: een echte surf ’n turf-maaltijd.

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gekruid rundvlees en wilde zalm op één bord: een echte surf ’n turf-maaltijd. 4 personen
3 51

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chipolataworstjes in stukken van 3 cm. Snipper de ui en snijd de paprika's in stukken. Verhit de olie in een braadpan en bak de worstjes in 4 min. bruin.
  2. Bak de ui en de paprika 1 min. mee. Bak de tomatenpuree 30 sec. mee en schenk de bouillon erbij.
  3. Draai het vuur laag en schep de linzen erdoor.
  4. Leg de zalm in de pan. Stoof het geheel met de deksel op de pan 5 min. of tot de zalm vanbinnen rosé is; voeg eventueel een extra scheutje bouillon toe.
  5. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het gerecht in diepe borden.

variatietip:

Liever witvis? Neem dan diepvrieskabeljauw- of koolvisfilet. De bereidingswijze blijft hetzelfde.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Vlees-en-vispotje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vlees-en-vis­pot­je

1
1
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 300 g runderchipolata
  • 2 el olijfolie

Snijd de chipolataworstjes in stukken van 3 cm. Snipper de ui en snijd de paprika's in stukken. Verhit de olie in een braadpan en bak de worstjes in 4 min. bruin.

2
2
  • 70 g tomatenpuree
  • 150 ml vleesbouillon

Bak de ui en de paprika 1 min. mee. Bak de tomatenpuree 30 sec. mee en schenk de bouillon erbij.

3
3
  • 800 g linzen

Draai het vuur laag en schep de linzen erdoor.

4
4
  • 250 g wilde zalmfilets

Leg de zalm in de pan. Stoof het geheel met de deksel op de pan 5 min. of tot de zalm vanbinnen rosé is; voeg eventueel een extra scheutje bouillon toe.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het gerecht in diepe borden.

variatietip:

Liever witvis? Neem dan diepvrieskabeljauw- of koolvisfilet. De bereidingswijze blijft hetzelfde.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.