Oran­jesoep met ge­roos­ter­de pa­pri­ka en cho­ri­zo

(567)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 567

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chorizoworst in blokjes. Verhit de olie in een (soep)pan en bak de chorizo op matig vuur knapperig. Snipper de ui. Laat de geroosterde paprika uitlekken en snijd in grove stukken.
  2. Schep de vleesblokjes uit de pan en fruit de ui in het resterende bakvet. Voeg de gegrilde paprikastukken, de tomatenblokjes en de bouillon toe en verwarm het geheel 10 min. op matig vuur. Neem de pan van het vuur, pureer de soep met de staafmixer en voeg de gebakken chorizo en de snijbonen toe.
  3. Kook de soep op matig vuur circa 5 min. tot de snijbonen in de soep beetgaar zijn. Breng de soep op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Schep de soep in kommen. Strooi er wat peterselie over en serveer hem bijvoorbeeld met sneden witbrood (Boule beurre).

variatietip:

Kindertip: Serveer soepstengels bij de soep in plaats van brood.

Oranjesoep met geroosterde paprika en chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oran­jesoep met ge­roos­ter­de pa­pri­ka en cho­ri­zo

1
1
  • 250 g chorizoworst
  • 1 el olijfolie

Snijd de chorizoworst in blokjes. Verhit de olie in een (soep)pan en bak de chorizo op matig vuur knapperig.

2
2
  • 1 ui
  • 320 ml gegrilde paprika's

Snipper de ui. Laat de geroosterde paprika uitlekken en snijd in grove stukken.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)

Schep de vleesblokjes uit de pan en fruit de ui in het resterende bakvet.

4
4

Voeg de gegrilde paprikastukken, de tomatenblokjes en de bouillon toe en verwarm het geheel 10 min. op matig vuur.

5
5
  • 250 g gesneden snijbonen

Neem de pan van het vuur, pureer de soep met de staafmixer en voeg de gebakken chorizo en de snijbonen toe.

6
6

Kook de soep op matig vuur circa 5 min. tot de snijbonen in de soep beetgaar zijn. Breng de soep op smaak met (versgemalen) peper en zout.

7
7
  • 2 el verse peterselie

Snijd de peterselie fijn. Schep de soep in kommen. Strooi er wat peterselie over en serveer hem bijvoorbeeld met sneden witbrood (Boule beurre).

variatietip:

Kindertip: Serveer soepstengels bij de soep in plaats van brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.