Pe­ren en bra­men met krui­mel­deeg

Brosse kruimels, in een kwartiertje klaar. Daarna over het lekkerste seizoensfruit de oven in.

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Brosse kruimels, in een kwartiertje klaar. Daarna over het lekkerste seizoensfruit de oven in. 4 personen
4 87

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Schil de handperen, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Snijd elke helft in 2 parten. Doe de peren en bramen in een hapjespan en bestrooi met de basterdsuiker en port. Laat de suiker op laag vuur in 10 min. smelten. Schep af en toe voorzichtig om. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers een helft uit. Meng het sap en rasp door het fruit. Schep het fruit met het kookvocht in een ovenschaal.
  3. Doe de bloem samen met de in blokjes gesneden boter en een mespunt zout in een ruime kom. Kneed snel met je vingertoppen tot kruimels. Kneed de rietsuiker er snel met je handen door. Verdeel de hazelnoten met het kruimeldeeg over het fruit. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is en bubbelt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 109 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Peren en bramen met kruimeldeeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­ren en bra­men met krui­mel­deeg

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
  • 4 handperen

Schil de peren, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Snijd elke helft in 2 parten.

3
  • 250 g bramen
  • 50 ml port
  • 60 g lichtbruine basterdsuiker

Doe de peren en bramen in een hapjespan en bestrooi met de basterdsuiker en port.

4

Laat op laag vuur in 10 min. de suiker smelten. Schep af en toe voorzichtig om.

5
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen en pers een helft uit. Meng het sap en rasp door het fruit.

6

Schep het fruit met het kookvocht in een ovenschaal.

7
  • 1 mespunt zout
  • 100 g boter
  • 150 g bloem

Doe de bloem samen met de in blokjes gesneden boter en het zout in een ruime kom. Kneed snel met je vingertoppen tot kruimels.

Tip: Door het deeg snel te kneden smelt de boter niet en krijg je geen klonten.

8
  • 75 g rietsuiker

Kneed de rietsuiker er snel met je handen door.

9
  • 50 g hazelnoten

Verdeel de hazelnoten met het kruimeldeeg over het fruit. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is en bubbelt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.