Pe­ren-bos­bes­sen­crum­ble met port

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(186)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 6 personen
4 186

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het zelfrijzend bakmeel in een ruime kom en meng met de basterdsuiker, vanillesuiker en een mespunt zout. Snijd de boter in blokjes, doe in de kom en kneed er met koele handen een kruimeldeeg van. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Schil de peren en snijd in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de peer, bosbessen, het citroensap en rasp in de ovenschaal. Schenk de port erover.
  3. Neem het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel over de schaal. Zet de schaal in het midden van oven en bak de crumble in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Verlaag de temperatuur na 10 min. tot 180 °C. Serveer de crumble warm. Lekker met een bolletje vanilleroomijs.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.