Krui­mel­deeg

Brosse kruimels, in een kwartiertje klaar. Daarna over het lekkerste seizoensfruit de oven in!

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Brosse kruimels, in een kwartiertje klaar. Daarna over het lekkerste seizoensfruit de oven in! 4 personen
3 107

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en zet alle ingrediënten klaar om snel te kunnen werken. Snijd de boter in kleine blokjes om het verkruimelen zo makkelijk mogelijk te maken. Doe de boter met het zout in een ruime kom.
  2. Voeg de bloem toe en kneed snel met je vingertoppen tot kruimels. Door dit snel te doen, wordt de boter niet zacht en krijg je geen klonten. Meng de suiker er met je handen door.
  3. Verdeel de kruimels over een ovenschaal gevuld met bijvoorbeeld fruit en bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

variatietip:

Varieer met soorten suiker: gebruik eens basterdsuiker (wit, licht of donker). Of voeg een schep haverzemelen of gemalen kokos toe. Ook lekker zijn noten, pitten en zaden. En wat dacht u van wat kaneel of gemalen gember?

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 171 mg
Tags
Ook te zien in

Kruimeldeeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­mel­deeg

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C en zet alle ingrediënten klaar om snel te kunnen werken.

2
2
  • 100 g boter

Snijd de boter in kleine blokjes om het verkruimelen zo makkelijk mogelijk te maken.

3
3
  • 1 mespunt zout

Doe de boter met het zout in een ruime kom.

4
4
  • 150 g bloem

Voeg de bloem toe en kneed snel met je vingertoppen tot kruimels. Door dit snel te doen, wordt de boter niet zacht en krijg je geen klonten.

5
5
  • 75 g rietsuiker

Meng de suiker er met je handen door.

6
6

Verdeel de kruimels over een ovenschaal gevuld met bijvoorbeeld fruit en bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

variatietip:

Varieer met soorten suiker: gebruik eens basterdsuiker (wit, licht of donker). Of voeg een schep haverzemelen of gemalen kokos toe. Ook lekker zijn noten, pitten en zaden. En wat dacht u van wat kaneel of gemalen gember?

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.