Ci­troen­taar­tjes met ro­ze­ma­rijn

Lekker frisse en toch romige vulling op knapperige koek.

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 515 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 35 min. oventijd
(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Lekker frisse en toch romige vulling op knapperige koek. 6 personen
3 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 6 quichevormpjes (Ø 10 cm)
  • mixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en snijd fijn. Meng in een grote kom de bloem, 40 g rietsuiker, fijngesneden rozemarijn en het zout.
  2. Kneed de blokjes boter erdoor tot een kruimelig deeg. Voeg 1 tot 2 el koud water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Maak van het deeg een bal en verpak deze in vershoudfolie. Leg 30 min. in de koelkast.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.
  4. Vet de vormpjes in met wat boter. Verdeel het deeg in gelijke stukken en bekleed de vormpjes ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem de vormpjes uit de oven en laat in 15 min. afkoelen. Laat de oven aan staan.
  5. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers alle vruchten uit. Doe de yoghurt en de rietsuiker in een kom en klop 3 min. met een mixer tot de suiker is opgelost. Voeg een voor een de eieren toe. Mix het citroensap en -rasp door het mengsel tot het een gladde massa wordt. Schenk de vulling in de vormpjes en bak in ca. 20 min. gaar. Neem de taartjes uit de oven en laat 30 min. afkoelen.
  6. Dek de taartjes af met vershoudfolie en zet ze nog 1 uur in de koelkast. Snijd de rest van de rozemarijntakjes in gelijke stukjes en garneer de citroentaartjes ermee.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Citroentaartjes met rozemarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ci­troen­taar­tjes met ro­ze­ma­rijn

1
1
  • 2 takjes rozemarijn

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

2
2
  • 180 g patentbloem
  • 40 g rietsuiker
  • 1 mespunt zout

Meng in een grote kom de bloem, rietsuiker, fijngesneden rozemarijn en het zout.

3
3
  • 80 g boter
  • 1 el kraanwater

Kneed de blokjes boter erdoor tot een kruimelig deeg. Voeg koud water toe en kneed tot een samenhangend deeg.

Tip: Per zes taartjes ongeveer 1 tot 2 el koud water aan het deeg toevoegen.

4
4

Maak van het deeg een bal en verpak deze in vershoudfolie. Leg 30 min. in de koelkast.

5
5

Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.

6
6
  • 2 g boter

Vet de vormpjes in met wat boter. Verdeel het deeg in gelijke stukken en bekleed de vormpjes ermee.

7
7

Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartjes ca. 15 min. in het midden van de oven.

8
8

Neem de vormpjes uit de oven en laat in 15 min. afkoelen. Laat de oven aan staan.

9
9
  • 3 citroenen

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers alle vruchten uit.

10
10
  • 225 g Griekse yoghurt
  • 100 g rietsuiker

Doe de yoghurt en de rietsuiker in een kom en klop 3 min. met een mixer tot de suiker is opgelost.

11
11
  • 2 eieren

Voeg een voor een de eieren toe. Mix het citroensap en -rasp door het mengsel tot het een gladde massa wordt.

12
12

Schenk de vulling in de vormpjes en bak in ca. 20 min. gaar.

13
13

Neem de taartjes uit de oven en laat 30 min. afkoelen.

14
14

Dek de taartjes af met vershoudfolie en zet ze nog 1 uur in de koelkast.

15
15
  • 2 takjes rozemarijn

Snijd de rozemarijn in gelijke stukjes en garneer de citroentaartjes ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.