Bra­men-ker­sen­crum­ble

Vers fruit in de ovenschaal. Kruimeldeeg erover. Nog even in de oven en... serveren met crème fraîche. Heerlijk!

  • gebak
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(242)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels gebak Vers fruit in de ovenschaal. Kruimeldeeg erover. Nog even in de oven en... serveren met crème fraîche. Heerlijk! 4 personen
3 242

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de bramen en kersen ontdooid zijn.
  2. Meng de bramen, kersen en basterdsuiker voorzichtig en schep in de ingevette ovenschaal. Snijd de koude boter in blokjes. Doe het bakmeel en de boter in een kom en kneed met koele handen tot het deeg kruimelig is.
  3. Hak de walnoten fijn. Meng de rietsuiker en walnoten door het deegmengsel en verdeel het gelijkmatig over het fruitmengsel. Zet de schaal in de oven en bak in ca. 30 min. goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer met de crème fraîche.

combinatietip:

De rest van de walnoten smaakt lekker in tzatziki. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bramen-kersencrumble

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bra­men-ker­sen­crum­ble

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g kersen
  • 250 g bramen
  • 60 g basterdsuiker lichtbruin
  • 15 g boter

Zorg dat de bramen en kersen ontdooid zijn. Meng de bramen, kersen en basterdsuiker voorzichtig en schep in de ingevette ovenschaal.

3
3
  • 75 g boter
  • 100 g zelfrijzend bakmeel

Snijd de koude boter in blokjes. Doe het bakmeel en de boter in een kom en kneed met koele handen tot het deeg kruimelig is.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

4
4
  • 50 g walnoten

Hak de walnoten fijn.

5
5
  • 100 g rietsuiker

Meng de rietsuiker en walnoten door het deegmengsel en verdeel het gelijkmatig over het fruitmengsel.

6
6

Zet de schaal in de oven en bak in ca. 30 min. goudbruin.

7
7
  • 125 ml crème fraîche

Laat iets afkoelen en serveer met de crème fraîche.

combinatietip:

De rest van de walnoten smaakt lekker in tzatziki. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.