Kof­fie-cho­co­la­de­taart met Mal­te­sers

Ook als je niet jarig bent, is dit een geweldig leuke taart om te maken. De Maltesers maken de taart lekker crunchy.

  • gebak
  • 10 personen
  • 860 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 40 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Ook als je niet jarig bent, is dit een geweldig leuke taart om te maken. De Maltesers maken de taart lekker crunchy. 10 personen
3 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hoge springvorm (Ø 18 cm)
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine.
  2. Klop met een mixer de boter met de suiker in 5 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Verwarm de melk tot lauwwarm. Roer de noten, melk en 1½ stick espresso door het beslag. Zeef het bakmeel boven de kom en spatel erdoor. Schep in de vorm en bak de cake in ca. 1 uur gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Verwijder de springvorm en laat 2 uur afkoelen op een rooster.
  3. Verwarm de slagroom tegen de kook aan. Snijd de chocolade grof en doe in een kom met de rest van het espressopoeder. Schenk de hete slagroom erover. Laat 5 min. staan en roer tot een gladde massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens 15 min. opstijven in de koelkast. Roer de ganache regelmatig door.
  4. Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 lagen. Leg de onderste laag op een bord en bestrijk met een laag ganache. Leg er een volgende cakelaag op, bestrijk die ook met ganache en dek af met de laatste laag. Bestrijk de taart rondom met de rest van de ganache en versier de taart met de Maltesers. Plak ze indien nodig vast met een beetje ganache.
video

Gana­che ma­ken

Instructievideo - 01:43 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 32 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Koffie-chocoladetaart met Maltesers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kof­fie-cho­co­la­de­taart met Mal­te­sers

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
  • 2 g boter

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.

3
  • 125 g hazelnoten

Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine.

4
  • 150 g boter
  • 225 g lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren

Klop met een mixer de boter met de suiker in 5 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

5
  • 100 ml volle melk

Verwarm de melk tot lauwwarm.

6
  • 1½ espressostick
  • 200 g zelfrijzend bakmeel

Roer de noten, melk en espressopoeder door het beslag. Zeef het bakmeel boven de kom en spatel erdoor. Schep in de vorm en bak de cake in ca. 1 uur gaar.

7

Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

8

Verwijder de springvorm en laat 2 uur afkoelen op een rooster.

9
  • 350 ml slagroom
  • 350 g pure chocolade 72%
  • ½ espressostick

Verwarm de slagroom tegen de kook aan. Snijd de chocolade grof en doe in een kom met de espressopoeder.

10

Schenk de hete slagroom erover. Laat 5 min. staan en roer tot een gladde massa.

11

Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens 15 min. opstijven in de koelkast. Roer de ganache regelmatig door.

12

Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 lagen.

Tip: Snijd de bovenste laag indien nodig eerst bij om ervoor te zorgen dat de bovenkant van de taart recht is.

13

Leg de onderste laag op een bord en bestrijk met een laag ganache. Leg er een volgende cakelaag op, bestrijk die ook met ganache en dek af met de laatste laag.

14
  • 300 g Maltesers

Bestrijk de taart rondom met de rest van de ganache en versier de taart met de Maltesers. Plak ze indien nodig vast met een beetje ganache.

15

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.