Ro­mi­ge knol­sel­de­rij-pad­den­stoe­len­soep met kaas­sten­gels

Oudhollandse groente verwerkt in een goedgevulde soep, mét zoute spekreepjes

(183)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Oudhollandse groente verwerkt in een goedgevulde soep, mét zoute spekreepjes 4 personen
3 183

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Breng met de bouillon aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
  3. Rol ondertussen het bladerdeeg iets uit en snijd in repen van 1.5 cm breed. Bestrooi met de kaas en het sesamzaad. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de kaasstengels erop, met voldoende ruimte ertussen, en bak in de oven in ca. 10 min. goudbruin. Laat afkoelen.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de paddenstoelen in het achtergebleven bakvet op hoog vuur in 4 min. bruin.
  5. Neem de pan met knolselderij en bouillon van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Voeg de helft van de paddenstoelen en de slagroom toe en verwarm de soep nog 3 min. Schep in kommen en verdeel de rest van de paddenstoelen en de spekjes erover. Serveer met de kaasstengels.
video

Bla­der­deeg­sten­gels ma­ken

Instructievideo - 01:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.860 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Romige knolselderij-paddenstoelensoep met kaasstengels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge knol­sel­de­rij-pad­den­stoe­len­soep met kaas­sten­gels

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 plakjes bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

3
3
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij en snijd in blokjes.

4
4
  • 800 ml bospaddenstoelenbouillon

Breng de knolselderij met de bouillon aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.

Tip: De bospaddenstoelenbouillon kan gemaakt worden met water en een bospaddenstoelenbouillon tablet, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 2 tl sesamzaad
  • 3 el geraspte oude kaas

Rol ondertussen het bladerdeeg iets uit en snijd in repen van 1.5 cm breed. Bestrooi met de kaas en het sesamzaad.

6
6

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de kaasstengels erop, met voldoende ruimte ertussen, en bak in de oven in ca. 10 min. goudbruin. Laat afkoelen.

7
7
  • 125 g magere spekreepjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

8
8
  • 300 g paddenstoelen seizoensmelange

Bak de paddenstoelen in het achtergebleven bakvet op hoog vuur in 4 min. bruin.

9
9

Neem de pan met knolselderij en bouillon van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep.

10
10
  • 125 ml slagroom

Voeg de helft van de paddenstoelen en de slagroom toe en verwarm de soep nog 3 min.

11
11

Schep in kommen en verdeel de rest van de paddenstoelen en de spekjes erover. Serveer met de kaasstengels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.