Me­di­ter­ra­ne kip-cour­get­te­soep

Feestelijk voorgerechtje met sterren van bladerdeeg.

(197)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Feestelijk voorgerechtje met sterren van bladerdeeg. 4 personen
3 197

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgettes in blokjes. Snipper de ui. Verhit in een soeppan de kruidenboter. Fruit de ui 2 min. Voeg de courgette toe en laat afgedekt 10 min. smoren.
  2. Steek uit de bladerdeeg sterren. Smelt de kruidenboter in 20 sec. in de magnetron. Bestrijk de sterren met de gesmolten boter en bestrooi met het sesamzaad. Bak de sterren in oven in ca. 6 min. goudbruin.
  3. Schenk de bouillon bij de courgette en laat 5 min. zacht koken. Snijd de kip in fijne reepjes. Pureer met een staafmixer de soep. Voeg de slagroom en de kip toe en warm de soep nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de sterren.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 965 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 50-51

Mediterrane kip-courgettesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne kip-cour­get­te­soep

1
1
  • 4 plakjes bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

3
3
  • 2 courgette
  • 1 ui

Snijd de courgettes in blokjes. Snipper de ui.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4
  • 40 g verse kruidenboter met knoflook

Verhit in een soeppan de kruidenboter. Fruit de ui 2 min. Voeg de courgette toe en laat afgedekt 10 min. smoren.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 10 g verse kruidenboter met knoflook

Steek uit de bladerdeeg sterren. Smelt de kruidenboter in 20 sec. in de magnetron.

6
6
  • ½ el sesamzaad

Bestrijk de sterren met de gesmolten boter en bestrooi met het sesamzaad. Bak de sterren in oven in ca. 6 min. goudbruin.

7
7
  • 500 ml kippenbouillon

Schenk de bouillon bij de courgette en laat 5 min. zacht koken.

8
8
  • 150 g gerookte kipfilet
  • 125 ml slagroom

Snijd de kip in fijne reepjes. Pureer met een staafmixer de soep. Voeg de slagroom en de kip toe en warm de soep nog 2 min.

9
9

Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de sterren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.