Zuur­kool­soep met kip

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit boter in een (soep)pan en bak de ui met knoflook in 5 min. lichtbruin. Strooi de bloem en komijn erover en bak nog 1 min. zachtjes. Voeg een scheut bouillon toe en roer met een houten pollepel tot een gladde saus. Voeg ook de rest in scheuten toe en breng aan de kook.
  2. Meng de zuurkool erdoor en laat de soep nog 15 min. zachtjes koken. Bestrooi de kipfilets met peper. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de filets in ca. 6 min. per kant bruin en gaar. Snijd de kipfilets in schuine plakken en leg elk in een diep bord. Snijd de paprika in blokjes en roer door de soep. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden.

Tip:

Kip kan vervangen worden door parelhoen- of kalkoenfilet (ca. 400 g)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolsoep met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­soep met kip

1
1
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 25 g boter

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit boter in een soeppan en bak de ui met knoflook in 5 min. lichtbruin.

2
2
  • 1½ el bloem
  • 1 tl komijn

Strooi de bloem en komijn erover en bak nog 1 min. zachtjes.

3
3
  • 1 liter kippenbouillon

Voeg een scheut bouillon toe en roer met een houten pollepel tot een gladde saus. Voeg ook de rest in scheuten toe en breng aan de kook.

4
4
  • 500 g wijnzuurkool
  • 4 kipfilets

Meng de zuurkool erdoor en laat de soep nog 15 min. zachtjes koken. Bestrooi de kipfilets met peper.

5
5
  • 25 g boter

Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de filets in ca. 6 min. per kant bruin en gaar. Snijd de kipfilets in schuine plakken en leg elk in een diep bord.

6
6
  • ½ paprika

Snijd de paprika in blokjes en roer door de soep. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.