Knol­sel­de­rij­soep met spek

Romig en hartig verenigd in één recept. Ook lekker met blokjes geitenkaas.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(162)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Romig en hartig verenigd in één recept. Ook lekker met blokjes geitenkaas. 4 personen
3 162

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • bakpapier
  • blender of staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 3 cm. Snijd de uien in parten. Doe de knolselderij in de ovenschaal met de ui en de knoflook. Bestrooi met tijm. Besprenkel met de olie en zet ca. 45 min. in de oven. Voeg na 20 min. de bouillon en room toe.
  2. Leg het spek op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 12-15 min. boven de groenten in de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Neem de schaal uit de oven en pureer de hele inhoud in de blender. U kunt de soep ook in een diepe kom pureren met een staafmixer. Voeg peper en zout toe en serveer in kommen. Garneer elke kom met 2 plakjes spek.

combinatietip:

Lekker met soepstengels en rauwe ham.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Knolselderijsoep met spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knol­sel­de­rij­soep met spek

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • ½ knolselderij
  • 2 uien

Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 3 cm. Snijd de uien in parten.

Knolselderij snijden

Instructievideo

00:44 min.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 3 el olijfolie

Doe de knolselderij in de ovenschaal met de ui en de knoflook. Bestrooi met tijm. Besprenkel met de olie en zet ca. 45 min. in de oven.

4
4
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 ml slagroom

Voeg na 20 min. de bouillon en room toe.

5
5
  • 8 plakjes ontbijtspek

Leg het spek op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 12-15 min. boven de groenten in de oven en laat uitlekken op keukenpapier.

6
6

Neem de schaal uit de oven en pureer de hele inhoud in de blender. U kunt de soep ook in een diepe kom pureren met een staafmixer.

7
7

Voeg peper en zout toe en serveer in kommen. Garneer elke kom met 2 plakjes spek.

combinatietip:

Lekker met soepstengels en rauwe ham.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.