Ro­mi­ge pad­den­stoe­len­soep

De bleekselderij en peterselie zorgen voor een extra smaakaccent.

(225)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht De bleekselderij en peterselie zorgen voor een extra smaakaccent. 4 personen
3 225

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in dunne plakjes. Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur en snijd de knoflook in dunne plakjes. Giet er een scheut olijfolie in en voeg de ui, bleekselderij, knoflook, paddenstoelen, peterseliesteeltjes en de blaadjes tijm toe. Doe de deksel op de pan en laat de groenten in 10 min. onder af en toe roeren zacht worden.
  2. Schep per persoon een el van het paddenstoelenmengsel uit de pan en zet opzij. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. zacht koken, of totdat alles heerlijk ruikt. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Giet de slagroom erbij, breng net aan de kook en draai het vuur uit.
  3. Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en rooster de ciabattasneetjes in een gloeiendhete grillpan tot ze bruine strepen hebben. Verdeel het achtergehouden paddenstoelenmengsel over de sneetjes en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Verdeel de soep over kommen. Strooi de peterselie erover en serveer met een paddenstoelencrostini.

variatietip:

Je kunt alle soorten paddenstoelen gebruiken voor dit recept.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.570 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Romige paddenstoelensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge pad­den­stoe­len­soep

1
1
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 600 g gemengde paddenstoelen

Snipper de ui en snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in dunne plakjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 3 tenen knoflook

Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur en snijd de knoflook in dunne plakjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes platte peterselie
  • 4 takjes tijm

Giet er een scheut olijfolie in en voeg de ui, bleekselderij, knoflook, paddenstoelen, peterseliesteeltjes en de blaadjes tijm toe.

4
4

Doe de deksel op de pan en laat de groenten in 10 min. onder af en toe roeren zacht worden.

5
5
  • 1½ liter groentebouillon (van tablet)

Schep per persoon een el van het paddenstoelenmengsel uit de pan en zet opzij. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook.

6
6

Draai het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. zacht koken, of totdat alles heerlijk ruikt.

7
7

Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 75 ml slagroom

Giet de slagroom erbij, breng net aan de kook en draai het vuur uit.

9
9
  • 4 sneetjes ciabatta's

Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en rooster de ciabattasneetjes in een gloeiendhete grillpan tot ze bruine strepen hebben.

10
10
  • 2 el olijfolie extra vierge

Verdeel het achtergehouden paddenstoelenmengsel over de sneetjes en besprenkel met wat extra vierge olijfolie.

11
11

Snijd de peterselieblaadjes fijn. Verdeel de soep over kommen. Strooi de peterselie erover en serveer met een paddenstoelencrostini.

variatietip:

Je kunt alle soorten paddenstoelen gebruiken voor dit recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.