Stro­ga­noff van var­kens­reep­jes

Snelle variant op het originele recept, met shoarmavarkensreepjes. Met paprika, aardappel en room.

(258)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Snelle variant op het originele recept, met shoarmavarkensreepjes. Met paprika, aardappel en room. 4 personen
3 258

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 3 el olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpartjes in 10-12 min. goudbruin op middelhoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes en snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak het vlees 3 min. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min. mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak 1 min. mee. Schenk de slagroom erbij en laat 2 min. op hoog vuur inkoken.
  3. Serveer de stroganoff met de aardappelpartjes.

combinatietip:

Lekker met ijsbergsla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 566 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Stroganoff van varkensreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stro­ga­noff van var­kens­reep­jes

1
1
  • 600 g aardappelpartjes
  • 3 el koolzaadolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpartjes in 10-12 min. goudbruin op middelhoog vuur.

2
2
  • 2 uien
  • 1 paprikamix

Snijd ondertussen de paprika's in reepjes en snipper de ui.

3
3
  • 500 g shoarmareepjes
  • 2 el koolzaadolie

Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak het vlees 3 min.

4
4

Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min. mee.

5
5
  • 125 ml slagroom
  • 70 g tomatenpuree

Doe de tomatenpuree erbij en bak 1 min. mee. Schenk de slagroom erbij en laat 2 min. op hoog vuur inkoken.

6
6

Serveer de stroganoff met de aardappelpartjes.

combinatietip:

Lekker met ijsbergsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.