Oven­scho­tel met sho­ar­ma & ei

Is dit jouw nieuwe guilty pleasure?

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Is dit jouw nieuwe guilty pleasure? 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm breed.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de shoarmareepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de paprikapoeder en de bleekselderij toe en bak nog 5 min. Schep regelmatig om.
  3. Snijd de kaas in stukjes. Laat de kidneybonen uitlekken en voeg samen met 2/3 van de kaas en witte bonen in tomatensaus toe aan het vlees. Schep om.
  4. Schep alles in een ovenschaal. Maak met een lepel 4 kuiltjes in het bonenmengsel. Breek de eieren boven de kuiltjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de kaas erover en bak de schotel ca. 15 min. in het midden van de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.370 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Ovenschotel met shoarma & ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met sho­ar­ma & ei

1
1
  • 1 struik bleekselderij

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm breed.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 250 g shoarmareepjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de shoarmareepjes 3 min. op hoog vuur.

3
3
  • 1 el paprikapoeder

Voeg de paprikapoeder en de bleekselderij toe en bak nog 5 min. Schep regelmatig om.

4
4
  • 190 g gesneden jonge kaas
  • 360 g kidneybonen
  • 360 g witte bonen in tomatensaus

Snijd de kaas in stukjes. Laat de kidneybonen uitlekken en voeg samen met 2/3 van de kaas en witte bonen in tomatensaus toe aan het vlees. Schep om.

5
5
  • 4 eieren

Schep alles in een ovenschaal. Maak met een lepel 4 kuiltjes in het bonenmengsel. Breek de eieren boven de kuiltjes en bestrooi met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel de rest van de kaas erover en bak de schotel ca. 15 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.