Oven­scho­tel met zuur­kool en sho­ar­ma

Van de mediterrane smaken in deze ovenschotel krijg je een zonnig gevoel. Zelfs op een ijzig koude winterdag.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Van de mediterrane smaken in deze ovenschotel krijg je een zonnig gevoel. Zelfs op een ijzig koude winterdag. 4 personen
3 122

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, vang het vocht op in een pan. Doe de zuurkool in een zeef en spoel af onder koud water. Doe de zuurkool bij het paprikavocht en kook 10 min. op middelhoog vuur.
  2. Snipper ondertussen de ui. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 2 min. Voeg de shoarmareepjes toe en bak in 5 min. gaar. Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes. Voeg ze toe aan het vlees en schep de tomatenpuree erdoor. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp met de melk en de rest van de boter tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Giet de zuurkool af en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Schep het vlees erop en verdeel de aardappelpuree erover. Bestrooi de puree met de paprikapoeder en het karwijzaad. Bak de zuurkoolschotel ca. 25 min. in het midden van de oven.

bewaartip:

Je kunt van deze ovenschotel gemakkelijk een dubbele hoeveelheid maken, gebruik dan een grotere ovenschaal. Je kunt het gerecht ook invriezen. Laat dan voor serveren ontdooien en verwarm in een ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.715 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met zuurkool en shoarma

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met zuur­kool en sho­ar­ma

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1.2 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

3
  • 295 g gegrilde rode paprika's
  • 500 g zuurkool

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, vang het vocht op in een pan. Doe de zuurkool in een zeef en spoel af onder koud water.

4

Doe de zuurkool bij het paprikavocht en kook 10 min. op middelhoog vuur.

5
  • 1 ui
  • 25 g boter
  • 500 g shoarmareepjes

Snipper ondertussen de ui. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui 2 min. Voeg de shoarmareepjes toe en bak in 5 min. gaar.

6
  • 68 g tomatenpuree

Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes. Voeg ze toe aan het vlees en schep de tomatenpuree erdoor.

7
  • 200 ml volle melk

Verwarm de melk in een steelpan.

8
  • 25 g boter

Giet de aardappelen af en stamp met de melk en de rest van de boter tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
  • 2 g boter

Vet de ovenschaal in. Giet de zuurkool af en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Schep het vlees erop en verdeel de aardappelpuree erover.

10
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaad

Bestrooi de puree met de paprikapoeder en het karwijzaad. Bak de zuurkoolschotel ca. 25 min. in het midden van de oven.

11

Lekker!

bewaartip:

Je kunt van deze ovenschotel gemakkelijk een dubbele hoeveelheid maken, gebruik dan een grotere ovenschaal. Je kunt het gerecht ook invriezen. Laat dan voor serveren ontdooien en verwarm in een ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.