Gnoc­chi met zuur­kool en Frank­fur­ters

Duitsland en Italië op één bord: zuurkool, Frankfurters, spek en gnocchi.

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Duitsland en Italië op één bord: zuurkool, Frankfurters, spek en gnocchi. 4 personen
3 54

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de zuurkool met het appelsap en karwijzaad 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Wikkel 2-3 plakjes spek om elke Frankfurter. Bak de Frankfurters in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 10 min. op laag vuur rondom krokant.
  2. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet, doe terug in de pan en meng de boter en kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Laat de zuurkool uitlekken. Serveer de gnocchi met de zuurkool en Frankfurters.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.642 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met zuurkool en Frankfurters

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met zuur­kool en Frank­fur­ters

1
1
  • 500 g zuurkool naturel
  • 100 ml appelsap
  • 2 tl karwijzaad

Verwarm de zuurkool met het appelsap en karwijzaad 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan.

2
2
  • 125 g katenspek
  • 10 Frankfurters

Wikkel 2-3 plakjes spek om elke Frankfurter.

3
3

Bak de Frankfurters in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 10 min. op laag vuur rondom krokant.

4
4
  • 500 g gnocchi
  • 75 g gruyère

Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gruyère.

5
5
  • 40 g boter

Giet de gnocchi af in een vergiet, doe terug in de pan en meng de boter en kaas erdoor. Breng op smaak met peper.

6
6

Laat de zuurkool uitlekken. Serveer de gnocchi met de zuurkool en Frankfurters.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.