Zuur­kool met ham­lap­pen en ap­pel­com­po­te

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil en was aardappels en snijd in stukjes. Kook in ca. 20 minuten gaar in water met zout. Snijd vlees in blokjes van 2 cm. Verhit in braadpan 2 el boter en bak vlees in ca. 8 minuten rondom bruin. Laat zuurkool uitlekken. Pel en snipper ui en schep door vlees en laat nog ca. 2 minuten bakken. Schep appelcompote, zuurkool, paprikapoeder, zout en peper door vleesmengsel en laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen. Giet aardappels af en stamp fijn. Roer rest van boter en zoveel melk erdoor dat smeuïge puree ontstaat. Breng puree en zuurkool op smaak met zout en peper. Verdeel puree en zuurkool over vier borden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 46-47

Zuurkool met hamlappen en appelcompote

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool met ham­lap­pen en ap­pel­com­po­te

1
1
  • 1200 g aardappelen
  • 2 schalen hamlappen
  • 3 el roomboter

Schil en was aardappels en snijd in stukjes. Kook in ca. 20 minuten gaar in water met zout. Snijd vlees in blokjes van 2 cm. Verhit in braadpan 2 el boter en bak vlees in ca. 8 minuten rondom bruin.

2
2
  • 1 zak zuurkool
  • 3 rode uien
  • 1 pot appelcompote
  • 2 tl paprikapoeder

Laat zuurkool uitlekken. Pel en snipper ui en schep door vlees en laat nog ca. 2 minuten bakken. Schep appelcompote, zuurkool, paprikapoeder, zout en peper door vleesmengsel en laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.

3
3
  • 200 ml melk

Giet aardappels af en stamp fijn. Roer rest van boter en zoveel melk erdoor dat smeuïge puree ontstaat. Breng puree en zuurkool op smaak met zout en peper. Verdeel puree en zuurkool over vier borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.