Spits­kool­soep met kal­koen en bo­nen

Stevige trek? Stevige soep! Met kool, wortel, zwarte bonen en Parmezaanse kaas.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Stevige trek? Stevige soep! Met kool, wortel, zwarte bonen en Parmezaanse kaas. 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schrap de wortels en snijd in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de spitskool in reepjes. Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, laurier en wortel 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Spoel ondertussen de bonen in een vergiet af onder koud stromend water. Voeg de kool, bonen, kalkoen en bouillon toe aan het wortelmengsel. Breng aan de kook en laat de kalkoen in 10 min. op laag vuur gaar worden. Schaaf ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de blaadjes van de peterselie grof.
  3. Haal het laurierblaadje uit de soep, voeg de peterselie toe en verwarm nog 1 min. Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de kaas.

combinatietip:

Lekker met een stuk brood (bijv. boule beurre).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.379 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Spitskoolsoep met kalkoen en bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spits­kool­soep met kal­koen en bo­nen

1
1
  • 300 g bospeen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Schrap de wortels en snijd in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 400 g spitskolen

Snijd de spitskool in reepjes.

3
3
  • 250 g kalkoenfilets

Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje

Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, laurier en wortel 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

5
5
  • 400 g zwarte bonen

Spoel ondertussen de bonen in een vergiet af onder koud stromend water.

6
6
  • 1 liter kippenbouillon

Voeg de kool, bonen, kalkoen en bouillon toe aan het wortelmengsel. Breng aan de kook en laat de kalkoen in 10 min. op laag vuur gaar worden.

7
7
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 20 g platte peterselie

Schaaf ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de blaadjes van de peterselie grof.

8
8

Haal het laurierblaadje uit de soep, voeg de peterselie toe en verwarm nog 1 min.

9
9

Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de kaas.

combinatietip:

Lekker met een stuk brood (bijv. boule beurre).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.