Su­ka­de met wit­te bo­nen en snij­bo­nen

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de tomaten in parten. Smelt de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en braad het vlees kort rondom aan, haal uit de pan. Fruit de ui 5 min. in het achtergebleven braadvet. Doe het vlees, de tomaten, laurierblaadjes en 100 ml heet water erbij en draai het vuur laag. Laat met de deksel op de pan in minimaal 2 uur gaar en zacht worden. Keer het vlees regelmatig en schenk er heet water bij als de jus bijna verdampt.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 20 min. gaar. Bereid de snijbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de uitgelekte witte bonen en de rest van de boter toe aan de snijbonen en warm goed door. Serveer de aardappelen en de bonen bij het vlees en schep de jus over de aardappelen. Verdeel over de borden.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Sukade met witte bonen en snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­ka­de met wit­te bo­nen en snij­bo­nen

1
1
  • 1 ui
  • 3 tomaten

Snipper de ui en snijd de tomaten in parten.

2
2
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 750 g sukadelapjes

Smelt de boter in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en braad het vlees kort rondom aan, haal uit de pan.

3
3
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 ml heet water

Fruit de ui 5 min. in het achtergebleven braadvet. Doe het vlees, de tomaten, laurierblaadjes en 100 ml heet water erbij en draai het vuur laag.

4
4

Laat met de deksel op de pan in minimaal 2 uur gaar en zacht worden. Keer het vlees regelmatig en schenk er heet water bij als de jus bijna verdampt.

5
5
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 300 g snijbonen

Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 20 min. gaar. Bereid de snijbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 1 potje witte bonen
  • 30 g ongezouten roomboter

Voeg de uitgelekte witte bonen en 30 g boter toe aan de snijbonen en warm goed door.

7
7

Serveer de aardappelen en de bonen bij het vlees en schep de jus over de aardappelen. Verdeel over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.